Information till alla vårdnadshavare

De senaste dagarna har ni säkert hört i media att en lagstiftning förberetts som gör det möjligt att stänga skolor om det bedöms nödvändigt för att mildra smittspridningen i samhället. Det är Stockholms stads utbildningsförvaltning som är vår huvudman och som fattar ett sådant beslut med stöd av lagen.

I dagsläget är skolan öppen som vanligt och personalen är på plats. Många föräldrar har valt att ha sina barn på grund av oro, och det är tillåtet trots skolplikten, men vi vädjar till er att meddela skolan om ni vill att ert barn är ledigt.

Vi beviljar ledigt som längst till efter påsklovet, det vill säga 14 april.

Ännu finns som sagt inget beslut om att skolan ska stänga och det betyder att lärarna inte har någon skyldighet att skicka hem skoluppgifter.

Skulle ett beslut om skolstängning komma så är vi väl rustade för distansundervisning i alla åldrar. Då kommer ni får information om hur elevernas skoldag hemma kommer att läggas upp och hur lärarna kommer att ordna kontakten med eleverna.

Vi vill önska er alla en trevlig helg i dessa lite annorlunda tider. Hoppas ni får njuta lite av sol och frisk luft. Skolan är öppen som vanligt på måndag och personalen är på plats.

Margareta Forsman

Sätraskolan