Teknik

Ämnet Teknik är ett ämne för alla åldrar man kan säga att teknik är ett ämne utan gränser.. Det är svårt att dra gränslinjer mellan det praktiska och undersökande arbetet och de natur- och samhällsvetenskapliga perspektiven.
Ett viktigt moment i ämnet teknik är att elever skall utveckla sina kunskaper om teknikens betydelse för människan, samhället och naturen.
Vi på Sätraskolan jobbar på olika sätt för att våra elever skall uppnå målen som står på läroplanen.

Studiebesök
Det sägs att ”En bild säger mer än tusen ord”
Och jag säger att ett besök är värt mer än 3 teknik-lektioner på 80 min. Studiebesök skapar lust att lära och det man ser och hör sitter längre än det man läser själv.

För att förankra förståelse för det vi diskuterar gör vi studiebesök.
Jag brukar när möjligheten finns (dvs. få en inbjudan) åka med mina elever till olika utställningar och mässor.
Tekniska mässan är ett ställe jag gärna besöker med mina elever.

En uppfinnare träffar våra elever för att inspirera dem

Här nedan visar vi ett par bilder på uppfinningar som eleverna kommit på: