Skapande Skola-projekt i Bild och Slöjd, åk 6-9

Genom åren har vi jobbat med stadsplanering, betong, mosaik och glas. Synliga resultat på skolan är pelare i entréhallen.

Här kan ni se resultatet på en av pelarna som numera är smyckat med ett träd i mosaik.

,

En annan pelare fick mosaikutsmyckning i form av ödlor, här visar vi allt från ritbord till färdigt resultat:

Förutom att jobba med mosaik så har eleverna även fått prova på att göra utsmyckningar i glas på fönster och cafédisk:

Eleverna fick även prova på att blanda teknikerna att arbeta med betong och mosaik. Här kan ni se vad bra den blev, vår nya betongsoffa som återfinns i éntrehallen.

Utomhus kan ni på lilla skolgården beskåda denna skulptur:

Vi har samarbetat med konstnärerna Christer Sundström i mosaik och betong och Irina My Lindqvist i glas.
Aktuella projekt just nu är ”2 minuter film” med 9orna där filmaren Georg Götmark varit handledare och inspiratör samt ett keramikarbete för en inomhuspelare till där vi än en gång anlitat Christer Sundström för arbetet. Det kommer att pågå hela vårterminen 2014.