Sätrakällaren

Sätrakällaren är ett tillagningskök som tillagar ca 750 lunchportioner per dag. Vi är fem heltidsanställda som står för produktionen och servering av maten i vår matsal. Alla vi har den erfarenhet och utbildning som krävs för att driva ett utav de 160 tillagningskök som finns i Stockholm stad.
Det som utmärker vår matlagning är att vi använder inga tillsatser såsom färdiga buljonger, kryddblandningar, pulver baserade produkter osv. Vi kan stolt hävda att vi lagar all vår mat till 80 % från grunden genom att välja bort det mesta av helfabrikat. I vårt kök används nyckelhålsmärkta produkter och obehandlade råvaror. Vi har full kontroll över vad vi använder för sorts fett, mängd socker och salt vilket möjliggör att vi lätt kan följa den nya skollagen som trädde i kraft den 1 juli 2011. Lagen kräver att skolmåltiderna ska vara näringsriktiga och följa de nationella näringsrekommendationerna.

livsmedelsverkets hemsida kan man läsa mer om regler kring skolmåltiderna.

                 

 

                  

 

                                

Köttfärssås under tillagning.

Nötfärs 10 % fetthalt, tomatpuré, muskotnöt, timjan, oregano, salt och peppar.

Dela: