Mathivation

Mathivation förändrade deras liv:

Se filmen där elever som deltagit i Mathivation beskriver hur de utvecklats både mentalt och socialt.

Våra gamla och nuvarande Mathivation-er besökte åk 8 och 7 för att bilda nya generationer av Mathivation-er.

Maria vår fd elev med Omaima och Rawand som går nu sista året på Sätraskolan.

Mathivation VT-2017:

Inte fatta kurs på universitet:

Den 17/5 var elever i åk 8 på SU för att jobba med avancerad matte. Våra elever fick tänka och hitta en formel för summa från 1 till 100. De var så duktiga att lösa detta på olika sätt. Grupper som var klara med det fick redovisa lösningar på tavlan. På rasten började de leka med att skriva på tavlan Sätra 127.

Mathivation HT-2016:

Våra elever besöker Söderholmsskolan för att lära ut matte, Se intervjun från Söderholmsskolan med Rawan och Omaima.

Våra Mathivationsgrupper i åk9 och 8 åkte idag, 7 december, till Fisksätraskolan.

Kl 7:00 på morgonen åkte de från Sätra.

Maria 9a:

Den 11e november åkte jag, Maria från årskurs 9 till Göteborg. Där var jag under helgen och hade en så kallad Mathivation Weekend. Första dagen så var det programmering som gällde, hade jag gjort en gång tidigare men jag tyckte att denna gång var mycket roligare. Dessutom så har jag börjat programmera på min fritid för att jag tyckte om det så mycket. De andra dagarna - det vill säga lördagen och söndag innan jag återvände hem så gjorde vi något som var helt nytt för mig. Vi fick lära oss att bevisa arean på geometriska former som kon, cirkel & avkapad kon. Som vanligt så kände jag mig helt vilse men i slutet av helgen så hade jag koll på det. Det är det som jag älskar Mathivation !

Av Maria 9a

Två av våra Mathivation-er åkte till Katrineholm, Lobna  9b och Rawand 8b. Här ser vi Lobna som håller mattelektion där:

Vår nya generation av Mathivation åk 8, har på onsdagen den 12 oktober åkt till Söderholmsskolan för att hålla mattelektioner där.
De har på kort tid blivit så säkra på sig själva i matte att de kan åka till andra skolor och ha workshop där.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mathivation V22-2016:

I fredags var våra Mathivation 1 och Mathivation 2, dvs elever från åk 8 och åk 7 på skolbesök. De besökte för andra gången Järlaskolan. De höll mattelektioner där.

Vi är så stolta över våra duktiga elever.

Torsdag V17-2016:

hade våra duktiga Mathivation-er åk 8, en workshop för nya Mathivation-er från åk 7.

Nu har vi på Sätraskolan 2 grupper, en i åk 8 (Mathivation1) och en i åk 7 (Mathivation 2)

Mathivation 1 utbildade Mathivation 2 . Utbilningen pågick från kl13:00 till kl.17:00.

Dagen därpå åkte båda grupperna till Nacka och höll mattelektioner i två skolor.

Vi är så stolta över er våra duktiga elever .

Maria Jimenez 8a:

Torsdagen den 4 november 2015, så åkte jag till Göteborg för att vara med i min första utbildning i kursen om pedagogisk ledarskap som jag sökte till. Det var jag (enda från Sätraskolan) tillsammans med 7 andra elever från Göteborg och Växsjö. Första dagen så fick vi träna oss lite extra på hur man håller en bra lektion i vilken ordning osv. Andra dagen så fördjupade vi oss i hur man håller en speech.

Det kändes ganska pirrigt i magen för mig men jag tycker att på bara dom två dagarna gjorde jag en utveckling som jag kommer kunna visa senare!

Mathivation på Sätraskolan
Maria Jimenez 8a

Idag, 27 maj 2015, har våra Mathivationer varit på skarpnäcks skola och hållit mattelektionerna för åk 5 och 7.

De var jätteduktiga där.

Det var sista uppdragit för Mathivation i år. Dagen avslutades med utflykt in i stan för hela gruppen.

Nästa läsår kommer Sätraskolan att fortsätt med projekt Mathivation.

Vecka 16, 2015:

Våra Mathivationer har i två dagar haft en intensiv utbildning på skolan. De kommer att fortsätta med den i Göteborg fredag, lördag och söndag vecka 16.

Vi kommer att följa deras arbete under den helgen med spänning!

Här är några bilder från tisdag den 14 aprils lektioner.

Framme i Göteborg 17/4

Lördagens utbildning har börjat, här är det speechövning:

Även en BRIS-utbildning ingår:

Här ser vi en mamma till en av våra Mathivationer och en moster till en annan. De åkte med våra Mathivationer. Här sitter de med Anton som är ansvarig för projekt Mathivation.

Kategorier: