Idrott, lek och hälsa

Vi uppmuntrar eleverna till idrott och rörelse både på idrottslektionerna, rasterna och under fritidstiden. På skolgården finns det totalt tre fotbollsplaner där en är av konstgräs.

Det finns även en liten bandyplan, basketkorgar, pingisbord, bollplank och målade kingrutor samt hagar på marken.

Skolgården erbjuder dessutom två klätterställningar, gungor, en liten hinderbana och sandlådor.

Rastverksamheten anordnar arrangerad fotboll, bandy och veckans lek och mycket, mycket mer under varje rast.

Varje höst tränas det till "Sätramaran" som går av stapeln i slutet av september. Så även detta år.

I början av november hade lågstadiet en friidrottsdag i Sätrahallen. Där fick eleverna prova på att hoppa längd, hoppa höjd, springa både 60 m och 200 m samt kasta boll. Bilderna ovan visar lite hur det såg ut i våras under en sådan dag.

Kategorier: